Følelsen av å hente et kjøkkenglass, plukke en passe bukett med blomster, finne frem skisseboken og en 4B-blyant, er alltid helt spesiell. Denne gangen hadde jeg attpåtil mål om å lage et akvarellmaleri på proffpapir. Jeg satte fra meg det lille stillebenet mitt på et bord og begynte å fikle med plantene. Lagde først en rask skisse på 15 minutter, bare for å komme litt inn i tegnemodus – og for å begynne å se etter en komposisjon.

Den neste skissen, som endte opp med å måle 18 x 20 cm, tok rundt fire timer (inkludert en del pauser). Jeg ble fort interessert i kurven på et av bladene og teksturen i de avblomstrede spireaene. Jeg tok meg god tid til å se på vannglasset buketten var plassert i: jeg har lite erfaring med å tegne og male glass, og følte veldig for å få med refleksjoner og tykkelsen på glasset.

Selve maleprosessen tok et par dager. Jeg valgte å justere komposisjonen, og endte opp med et rektangulært format. Fargene ble lagt på i mange tynne lag. Jeg begynte med vått i vått-teknikk med stor pensel, og gikk gradvis over til mindre pensel på tørt papir.